Η σπιρουλίνα ως 100% φυσικό προϊόν και με την πλούσια περιεκτικότητά της σε θρεπτικά συστατικά με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως β-καροτένιο, βιταμίνη Ε, σελήνιο κ.α, αποτέλεσε το κέντρο πολλών επιστημονικών ερευνών όσον αφορά την πιθανή αντιοξειδωτική της δράσης. Έτσι, εργαστηριακές μελέτες έδειξαν ότι το αλκοολικό εκχύλισμα της σπιρουλίνας αναστέλλει την υπεροξείδωση των λιπιδίων ισχυρότερα από χημικά αντιοξειδωτικά όπως η α-τοκοφερόλη, η BHA (βουτυλική υδροξυανισόλη) και το β-καροτένιο, ενώ το υδατικό της εκχύλισμα εμφανίζει καλύτερη αντιοξειδωτική δράση από αυτή του γαλλικού και του χλωρογενικού οξέος. Επίσης, εκχυλίσματα σπιρουλίνας με ζεστό νερό παρουσίασαν ισχυρή δεσμευτική ικανότητα ελευθέρων ριζών υδροξυλίου και λιπιδίων.
Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016
Home »
» ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑΣ
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου